Nog 59 dagen tot de kaartverkoop

Chef'Special

Chef'Special komt naar ASM Festival 2022. Op 27 augustus zullen ze een spetterend optreden geven op de Stadsblokken. Alle grote hits, zoals Afraid of the Dark, Amigo, Nicotine en In your Arms komen natuurlijk voorbij. 

Danny Vera, Davina Michelle en Krezip komen ook! 

Bekijk het hele programma hier

Over Chef’Special

Chef'Special maakt een mix van van pop, reggae, rock en hiphop muziek en is een vijfkoppige band uit Haarlem, opgericht in 2008 door vijf muzikale vrienden; 

Joshua Nolet (leadzanger)
Wouter Prudon (drummer)
Wouter Heeren (toetsenist)
Guido Joseph (gitarist)
Jan Derks (bassist)

In korte tijd zijn ze uitgegroeid van een zomers, vrolijk stelletje eigenheimers, tot een hechte ambitieuze band die festival na festival plat speelt. 

Opmars van Chef'Special

Chef’Special mocht zich in 2011 en 2012 huisband noemen van De Wereld Draait Door waar ze iedere vrijdagavond optraden. Na het album ‘One For The Mrs.’ volgde ‘Passing Through’ welke in 2014 meteen binnenkwam op nummer 1 in de Nederlandse Album Top 100. De eerste single ‘In your arms’ werd een grote Top40 hit. 

In de zomer van 2016 speelde de band in het voorprogramma van de Amerikaanse Arena tour van het duo Twenty One Pilots. Sindsdien treedt Chef’Special op alle grote festivals op. In 2018 verscheen het derde album ‘Amigo’ met daarop onder andere de hits als ‘Try Again’, ‘Nicotine’ en de titelsong ‘Amigo’. Het werd bekroond met een platina plaat en een Edison Award.

Inmiddels is de band niet meer weg te denken uit de festivalscene en de hitlijsten. 

Afraid of the Dark

In 2020 stond een promotietour voor het album ‘Unfold op de planning, wat helaas afgelast moest worden door de Coronacrisis. Na deze tegenvaller heeft het even geduurd voordat de bandleden klaar waren om nieuwe muziek te maken. Uiteindelijk zijn ze in het najaar weer aan de slag gegaan en ‘Afraid of the Dark’ is daar het resultaat van. 

‘Afraid of the Dark’ gaat over de huidige onzekere tijden. De angst voor het onbekende en depressies. Het is geen verdrietig nummer, maar vooral bedoeld om kracht uit te halen. Gevoelens niet weg te stoppen en kwetsbaar te mogen zijn. ‘Afraid of the Dark’ is tot nu toe de grootste hit van Chef’Special. Het werd de eerste top 10 hit in de Nederlandse Top 40.