Krezip

Krezip komt dit jaar naar het ASM Festival! Op 27 augustus geven zij een spetterend optreden op de Stadsblokken. Eerder werd al bekend dat ook Chef'SpecialDanny Vera en Davina Michelle van de partij zijn. Bekijk hier het volledige programma. 

Krezip maakt een COMEBACK! In 2019 werd bekend gemaakt dat de band Krezip weer bij elkaar komt voor enkele optredens. De shows waren binnen no-time uitverkocht. De band lanceerde het nieuwe nummer ‘Lost without you’ later dat jaar en tweede nieuwe single ‘How would you feel’. 

Alle positieve reacties op hun reünie, verraste Krezip en inspireerde hen om meer nieuwe muziek te schrijven. ‘Sweet High’ is het eerste album van Krezip in twaalf jaar tijd. Inmiddels zijn ook de singles ‘Come back with me now’, ‘You are not alone’, ‘Been here before’ en ‘Seventeen’ uitgebracht en is Krezip terug van weggeweest!

Krezip en Danny Vera

Beide op ASM Festival!

Danny Vera en Jacqueline Govaert hebben op de Rockacademie in Tilburg bij elkaar in de klas gezeten. Ze zijn elkaar altijd blijven volgen en nu hebben ze voor het eerst samen een nummer opgenomen. Make It A Memory is de titel van het prachtige duet. 

En beide staan op het ASM Festival!

Over Krezip

Krezip begon in 1997 in Tilburg. In de originele formatie bestond de band uit:

Jacqueline Govaert (zangeres)
Anne Govaert (gitarist)
Joost van Haaren (bassist)
Annelies Kuijsters (toetsenist)
Thijs Romeijn (drummer)

Het is voorjaar 2000 als hun debuutalbum ‘Nothing Less’ uitkomt en al snel groeit ‘I would stay’ uit tot enorme hit. Wekenlang wist de single de nummer 1 positie in de Top40 te behouden. In 2002 verschijnt het tweede album ‘Days like this’ en voegt Thomas Holthuis zich als gitarist bij de band. ‘You can say’ en ‘Promise’ worden tevens grote hits. 

In 2005 wisselt Krezip van platenmaatschappij en ook de samenstelling van de band veranderd. Drums worden overgenomen door Bram van den Berg en op de gitaar staat Jan Peter Hoekstra. Krezip is met hits ‘Out of my bed’, ‘Don’t crush me’ en All my life’ niet meer weg
te denken uit de hitlijsten. 

Einde van een tijdperk

Na vijf zeer succesvolle jaren besluit de band Krezip in 2018 echter de handdoek in de ring te gooien en op het hoogtepunt te stoppen. Ze brengen nog een verzamelalbum ‘Best of Krezip’ uit, met naast de grote hits drie nieuwe nummers. De afscheidstrack ‘Sweet Goodbye’ staat maar liefst vier weken op nummer 2 in de Top 40. In 2009 sluit de band hun mooie carrière af met een reeks afscheidsconcerten. 

Krezip’s Jacqueline Govaert

Na het stoppen van Krezip besluit Jacqueline Govaert solo verder te gaan. En niet zonder succes. Samen met Armin van Buuren scoort ze een hit met ‘Never say never’ en met Alain Clark maakt ze ‘Wherever I go’. Ze brengt haar solo-album ‘Good Life’ uit waarvan ‘Overrated’ en ‘Big World’ beide de populairste hitlijst van Nederland weten te bereiken.   


Krezip’s Annelies Kuijsters

In juni 2020 heeft Krezip tijdelijk afscheid moeten nemen van Annelies Kuijsters. Wegens gezondheidsredenen kon zij niet aanwezig zijn bij een live stream concert van de band. In het verleden heeft Annelies te kampen gehad met lymfeklierkanker en moet zorgvuldig met haar energie om gaan. Voor deze show heeft Stephanie Struijk de honneurs voor haar waargenomen