Son Mieux

De zevenkoppige band Son Mieux maakt de muziek die we in deze tijd nodig hebben, namelijk dansbare pop met heerlijke disco-invloeden. Bekend om haar jaren zeventig-achtige klanken en persoonlijke verhalen. Hun tweede album ‘The Mustard Seed’ is eind 2021 uitgekomen en werd meteen ontzettend goed ontvangen. Het won een Edison voor Beste Album en heeft al meer dan 15 miljoen streams verzameld. Maar de grootste knaller stond later pas op het menu: ‘Multicolor’. Dit nummer werd afgelopen jaar uitgebracht en is het meest bekende nummer voor de band tot nu toe, met 12 miljoen streams en wekenlang nummer 1 op de radio. En of dat nog niet genoeg is; op 11 november is hun nieuwe single 'This Is The Moment' uitgekomen! Wij staan te popelen om ze te zien spelen bij ons op het podium!

Naast Son Mieux staan ook Anouk, Racoon, Mart Hoogkamer, La Fuente en Rolf Sanchez op het programma van ASM Festival 2023.

over son mieux

Son Mieux is een Nederlandse popband uit Den Haag. De band startte in 2015 als soloproject van de Haagse Camiel Meiresonne. Meteen in datzelfde jaar werd de band, na de eerste single ‘Easy’, benoemd tot 3FM Serious Talent. Daarnaast maakten zij in oktober 2015 hun televisiedebuut in De Wereld Draait Door. In 2018 verliet Wrister de band. Hij werd opgevolgd door Thijs van Teijlingen. De formatie werd verder uitgebreid met Maud Akkermans en multi-instrumentalist Quinten Meiresonne (jongste broer van Camiel), die als bassist speelde in onder andere The Consolers, All Missing Pieces en Taymir. Begin 2021 was hun nieuwste hit ‘1992’ in week 3 TopSong op NPO Radio 2 en in week 5 Megahit op NPO 3FM. De ene na de andere hit werden toen uitgebracht, en nu nog steeds. April 2021 bracht de band de single ‘Drive’ uit. In deze periode was de band ook zes dagen lang huisband van Studio Tokio, het NOS-avondprogramma op NPO 1 rondom de Olympische Spelen. Dagelijks speelde Son Mieux liedjes die live werden gelardeerd met de hoogtepunten van de olympische dag. Niet gek dus dat afgelopen zomer een definitieve doorbraak voor Son Mieux betekende. Dit gebeurde met de single ‘Multicolor’. Het werd hun eerste Top 40-hit.