Geplaatst op 14 oktober 2024

ASM Festival in het Rijksmuseum


Het ASM Festival is te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam! Hoe vet is dat! 🔥
Onze trouwe bezoeker, Edwin, is vastgelegd door fotograaf Eddo Hartmann voor de expositie FESTIVAL FRENZY🎉

Eddo Hartmann fotografeert in deze expositie de individuele festivalganger in de stroom van de menigte, opgenomen of verloren in het decor van de Nederlandse evenementenindustrie.

Rijksmuseum

Eddo Hartmann is door het Rijksmuseum gevraagd voor 'Document Nederland', waarin al sinds 1975 elk jaar een maatschappelijk thema uit de samenleving wordt gefotografeerd. Dit jaar richt deze editie zich op de cultuur en architectuur van Festivals.

Festival Frenzy

Nederlandse festivals zijn grootschalig van opzet, massaal bezocht en worden uitbundig beleefd. Festivals zijn in Nederland belangrijke culturele pleisterplaatsen waar miljoenen bezoekers vrijheid vinden in een tijdelijke wereld. Akkers en natuurgebieden worden in een korte tijd omgetoverd tot een miniatuurstad, compleet met kunststof bestrating, allerhande voorzieningen en een tijdelijke munteenheid.

De aandacht in deze expositie gaat specifiek uit naar de individuele beleving die een scherp contrast vormt met de massaliteit. Door verschillende technieken als extreem lange sluitertijden toe te passen, manipuleert Hartmann de tijd en lijkt het alsof de menigte opgenomen wordt in de omgeving. Hij isoleert in zijn foto's verschillende individuen, van festivalgangers compleet in hun element tot mensen die op zoek zijn naar een moment van rust.

Edwin

Op ASM Festival wist hij onze grote fan Edwin vast te leggen in zijn element! Genietend van de muziek onder het genot van een heerlijk drankje. 

📸 FESTIVAL FRENZY

📍 Rijksmuseum Amsterdam

📆 Van 27 september 2024 tot 12 januari 2025 te zien

Festival Frenzy