Nog 60 dagen

Toegankelijkheid

asm is er voor iedereen!

Rolstoel deck
Er is op het ASM Festival een rolstoel deck aanwezig. Deze tribune biedt ook toegang aan bezoekers met een andersoortige beperking. Uiteraard is het niet verplicht om gebruik te maken van dit deck. Echter biedt het deck net dat beetje extra comfort.

Let wel: de Stadsblokken zijn niet erg rolstoelvriendelijk vanwege de ondergrond van het terrein (zand). De weg naar de ingang is wel verhard. We adviseren samen met begeleider te komen.

Reserveren:
Je kunt een plaats reserveren op het rolstoeldeck via [email protected]. Doe dit direct nadat je je reguliere kaartje hebt gekocht, er zijn dus geen speciale rolstoeldeck toegangskaarten. 

In verband met de beperkte ruimte  is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Daarom kan je hier met maximaal 1 ander persoon plaats nemen. Het is uiteraard wel mogelijk om binnen je vriendengroep af te wisselen wie mee het deck op gaat. 

Hoe kom ik bij het ASM Festival?
Voor bezoekers die met een rolstoel komen, is de bushalte Fonteinkruidstraat het handigst. Vanaf bushalte Fonteinkruidstraat kun je met het fietspad naar beneden. De paden zijn verhard tot en met het rolstoel deck.

Bekijk de route via deze link

Kiss en Ride
De Kiss en Ride bevindt zich aan het begin van de Stadsblokkenweg. Hier kun je afgezet worden en dan kun je lopend of per rolstoel bij het festival terrein komen. De paden zijn vanaf daar verhard tot en met het rolstoel deck.

Parkeren
Direct bij het festivalterrein kun je helaas niet parkeren. Het beste kun je je auto in één van de omliggende parkeergarages in de buurt parkeren en dan lopend of met de bus richting het festivalterrein reizen.

Toilet
Bij de EHBO post is op het ASM Festival een rolstoel toegankelijk toilet aanwezig. Dit is een DIXI met een afmeting van 1,5x1,5 meter. Dit is het grootste mobiele toilet dat verkrijgbaar is. Zo proberen we het zo comfortabel mogelijk te maken.

Betalen
Op het festivalterrein zijn kassa's aanwezig waar je zowel contant als met PINpas kan betalen.

Signdancer
Tijdens de laatste twee edities van het ASM Festival was er een muziektolk, of ook wel Signdancer genoemd, aanwezig vanuit Muziektolkhoorterbij. Door middel van het vertolken van muziek kunnen doven en slechthorenden intenser van bepaalde songs meegenieten.

Bekijk hier de video!

Nooduitgangen
Op het ASM Festival staat veiligheid voorop, voor iedereen. Bij ons worden alle nooduitgangen aangewezen met een groen bordje boven op de hekken. 's avonds zijn de bordjes verlicht met een lampje, zodat ze goed zichtbaar blijven.

Wanneer er sprake is van een noodgeval of ontruiming, dan worden alle bezoekers hoorbaar geïnformeerd via de presentator op het podium. Voor bezoekers die slechthorend of doof zijn is daar de Signdancer die de gesproken woorden zal gebaren. Daardoor is de boodschap niet alleen hoorbaar maar ook zichtbaar. Daarbij helpt personeel alle bezoekers het terrein veilig te verlaten.

nog vragen?

neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.