asm festival 2018

De aller-aller-allereerste editie!

Op 25 augustus 2018 zette het nieuwe muziekfestival, ASM Festival, voor het eerst voet (in het zand) op de Stadsblokken in Arnhem. De afkorting ASM staat oorspronkelijk voor Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij. Dit was ooit de grootste opdrachtgever van Arnhem, gevestigd op de Stadsblokken. Om deze geschiedenis niet te vergeten, de locatie te eren en natuurlijk om het leven te vieren, is het ASM Festival hier geboren.

Voor wie het zich nog kan herinneren ging de eerste editie nat, maar vol gezelligheid van start. Hevige buien en zonneschijn wisselden elkaar de hele dag af. Ondanks de regen lieten bezoekers zich niet weerhouden om lekker te dansen en mee te zingen. Al snel was het veld een oase van gekleurde poncho's. Net wanneer BLØF het nummer Zoutelande inzette, stond iedereen compleet los te gaan. Behalve BLØF stonden ook Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, Jacqueline Govaert, Fedde le Grand en het duo Suzan & Freek op het programma. Weer of geen weer, Arnhem heeft er een nieuw succesvol muziekfestival bij!

Sinds deze succesvolle eerste editie streeft ASM Festival ernaar een jaarlijks terugkerend evenement te worden voor zo'n 12.500 bezoekers. Met dit evenement willen we zo veel mogelijk lokale partijen met elkaar in verbinding brengen. Op naar nog meer mooie edities!

Programma 2018

Zaterdag 25 augustus
Kensington, BLØF, Fedde le Grand, De Jeugd van Tegenwoordig,
Jacqueline Govaert en Suzan & Freek


Wat súpervet om ASM Festival te mogen openen vandaag!
Suzan & Freek
Het regent harder dan de grond aan kan, maar niet dan wat jullie aan kunnen! Kom op!
Paskal Jakobsen, BLØF